Een kindergedeelte een puinhoop? Niet met deze ideeën

A

speelgoedauto hier, een barbiepop daar, geweldige aanbiedingen van LEGO en duplo blokken op de vloer. Welke babykamer ziet er niet zo uit nadat je kinderen intensief hebben gespeeld met alles wat ze hebben. Gelukkig zijn er tal van middelen om de geproduceerde rotzooi te behouden. Daarnaast op leuke manieren om ervoor te zorgen dat je kinderen dat voortaan ook zelf gaan doen.

Veel minder is beter

Wie kent de uitdrukking Minder is veel meer nou niet? Als je kleintje veel speelgoed op zijn kamer heeft, is het ook nog eens een rommeltje. Het is veel beter om de speelgoederen elke 6 maanden te ervaren en ook om de speelgoederen te regelen. Heeft uw kind meer dan 6 maanden geen plezier gehad met speelgoed? Daarna is het veel beter om hiervoor een andere woning te zoeken. Met een paar favoriete speelgoedproducten is er ook minder rommel te maken.

Houd de slaapkamer ruim

Sommige slaapkamers hebben veel meubels. Hierdoor wordt het gebied kleiner weergegeven. Zorg ervoor dat de meest cruciale meubels in de kamer blijven staan. Besteed veel aandacht aan de kleuren en de producten die u kiest. Is weinig opslagruimte mogelijk? Kies bijvoorbeeld een bed met extra opbergruimte eronder om punten op te bergen in plaats van een extra kast.

Kies verstandige opslagruimte

Als je niet elk klein ding zichtbaar wilt hebben, zijn er veel alternatieven om de Barbies, de houten speelgoedauto, om de LEGO- en ook Duplo-blokken op te slaan. Er zijn tal van verschillende containers, gemaakt van plastic, hout en ook canvas textiel. Om het voor uw kinderen gemakkelijker te maken om speelgoed te bewaren, kunt u kaarten of foto's op het dienblad aansluiten. Hier kun je instellen wat er in een container moet.

Maak een wekelijkse reinigingsstrategie met uw kinderen

U kunt de rotzooi die uw kinderen samen met hen maken opruimen. Maak samen met de kinderen een plan van dat precies wat doet. U kunt bijvoorbeeld in een bepaalde volgorde een uitgebreide schoonmaak van de kamer doen. Zorg ervoor dat u uw kind hier ook bij betrekt. Zorg voor hun eigen vuilniszak, zodat ze zelf hun afval kunnen selecteren. In eerste instantie moet alle rotzooi weg voordat ze echt kunnen beginnen met schoonmaken. Biedt hiervoor ook zijn eigen stof aan. Volg samen met hen de schoonmaakcursus. Bijvoorbeeld eerst het bureau, daarna het nachtkastje, de vensterbanken en daarna nog een keer het bed.

Als je met elkaar duidelijke afspraken maakt over het schoonmaken van de kinderkamer, wordt het voor de jongeren ook duidelijker wat ze moeten doen. Veel plezier met schoonmaken!

 

Vorig artikel
Volgend artikel