Een nieuw interieur voor weinig

In de huidig woningmarkt is het ontzettend moeilijk om een nieuwe stek voor jezelf te vinden. Dus in plaats daarvan, kun je ook voor weinig je huidige plek als nieuw laten voelen met een nieuw interieur. Het opnieuw inrichten van je interieur lijkt vaak een hoop werk, terwijl je met een paar kleine aanpassingen de ruimte al als nieuw kunt laten aanvoelen. En het hoeft niet eens heel veel geld te kosten! Op die manier kun je zonder al te veel uit te geven, je interieur als nieuw laten voelen.

Kies een andere kleurstelling

De eerste truc die je kunt toepassen, is het kiezen voor een andere kleurstelling. Vervang de oude accessoires in je woning door nieuwe in een andere kleur. Als je bijvoorbeeld kiest voor groen, koop je nieuwe kussens, onderzetters en placemats in die kleur. Neem daar matchende groene gordijnen bij, en de woning voelt al snel als nieuw. Ook combineren met verschillende kleuren is een goed idee! Let alleen wel op dat de kleuren niet vloeken.

Plaats een eyecatcher in je interieur

De naam geeft het al een beetje weg: een eyecatcher is de blikvanger in je interieur. Dit kan van alles zijn: een mooi schilderij aan de muur, een imposante kamerplant of een mooi, uniek meubelstuk. De eyecatcher is vaak iets spraakmakends: het eerste waar mensen die bij je over de vloer komen over beginnen te praten. En het is helemaal mooi meegenomen als het ook wat over jou als persoon vertelt. Het vinden van een mooie eyecatcher is geen gemakkelijke opgave, maar dat maakt het des te leuker! Door je tijd te nemen tijdens de zoektocht, kom je waarschijnlijk veel bijzondere dingen tegen. Ga daarbij vooral ook naar plaatsen waar je normaal minder snel binnen zou wandelen; zoals een tweedehands winkel, een antiekzaak of juist een hypermoderne meubelzaak.

Geef het een likje verf

Een andere manier om je interieur een compleet nieuw gevoel te geven, is door je meubels een andere kleur te geven. Hierbij kun je ervoor kiezen om de meubels in plaats van een neutrale kleur, juist een opvallende kleur te geven: rode, gele of blauwe meubels springen vaak snel in het oog. Het is wel belangrijk dat de rest van de kamer dan neutrale kleuren heeft. Witte muren en een zwart plafond, een grijze vloer en zwarte gordijnen kunnen goed gecombineerd worden met felle kleuren. Niet zo handig in het verven van meubels? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een muur te voorzien van een ander kleurtje. Of misschien zelfs twee! Door je muur in twee vlakken te verdelen, kun je een ruimte groter laten ogen. Kies er daarbij wel voor om de lichte kleur boven, en de donkere kleur onder te doen. Dat staat vaak een stuk mooier dan andersom.