Een supboard of wakeboard: 4 leuke watersporten om te proberen

Watersporten wordt steeds populairder. Op zee of in een meer is een hoop te beleven en je hoeft er echt niet altijd een durfal voor te zijn. Om te gaan kitesurfen op de Noordzee met windkracht 10 heb je natuurlijk ervaring en een hoop adrenaline nodig, maar je kunt ook lekker ontspannen suppen of op een wakeboard achter een boot aan surfen. Hieronder lees je welke watersporten je echt een keer moet uitproberen.

Een wakeboard achter een boot

Wakeboarden houdt in dat je met een lijn achter een boot aan surft. Soms kan dat ook zonder boot, maar in dit geval is er een kabelbaan aangelegd boven het water die je wakeboard voorttrekt. Door de golven die een boot in het water maakt, kun je trucs doen op het wakeboard. Je kunt bijvoorbeeld hoge sprongen maken. Het kan er hard aan toe gaan op het water, maar gelukkig zijn er ook beginnerslessen in wakeboarden. Zo leer je eerst de basis voordat je op het wakeboard stapt. Voor je het weet race je ook achter een boot of kabelbaan aan over het water.

Suppen in de natuur of in de stad

Een supboard lijkt een beetje op een surfplank, maar is niet gemaakt om golven mee te trotseren. Op een supboard peddel je op je knieën of staand door het water. Suppen heet daarom ook wel peddelsurfen. Het is een vrij ontspannende sport omdat je niet zo hard gaat, maar vergis je niet: op je supboard pak je zo een full body workout mee. Je kunt rustig door de natuur heen peddelsurfen, maar tegenwoordig kun je ook in steeds meer steden een supboard huren. Zo maak je bijvoorbeeld een leuke vaartocht door de grachten van Amsterdam of Utrecht.

Wingsurfen voor adrenalinejunkies

Wil jij wel eens een spannende watersport uitproberen? Denk dan eens aan wingsurfen. Dit is een combinatie van windsurfen, kitesurfen en foilen. Het is een vrij nieuwe sport die steeds populairder wordt. Je staat bij het wingsurfen op een surfboard en houdt je vast aan de zogenoemde ‘wing’. Dit is een soort opgeblazen vlieger. Onder het board zit een speciale vleugelconstructie. Deze zorgt ervoor dat je board als het ware boven het water gaat zweven.

Probeer een skimboard aan het strand

Ben je op zoek naar een beetje vermaak tijdens een stranddag? Dan moet je een skimboard uitproberen. Hiermee surf je over een dun laagje water. Je hebt het vast wel eens gezien op het strand: mensen die een harde aanloop nemen, op hun board springen en zo een eindje door de branding glijden. Het zal even oefenen zijn, maar dan heb je een sportieve nieuwe hobby onder de knie voor tijdens een zonnig dagje strand.