Geef je huis een make-over!

Het zonlicht

schittert weer, de vogels fluiten en de bloesems staan ​​in bloei: het is weer lente! Dat betekent dat uw huis wel eens een opknapbeurt kan gebruiken. Haal de lente in huis met nieuwe, frisse tinten. In deze blog kun je terugvinden wat je nodig hebt voor een transformatie van je huis!

Reiniging in de lente

Het is niet de leukste taak, maar wel nodig voor de make-over: de voorjaarsschoonmaak. Alle punten waar je lange tijd geen gebruik van hebt gemaakt kunnen eruit! Met uitzondering van de herinneringen natuurlijk. Vind je het moeilijk om punten weg te doen? Vraag dan of iemand je zeker wil helpen. Als je de dingen echt hebt uitgezocht, kun je alle belangrijke dingen die je onderhoudt op een mooie locatie neerzetten. Ga daarna door je huis met een sopje en de lenteschoonmaak is weer gedaan.

Muuroppervlakken

Een gloednieuwe kleur op het muuroppervlak kan thuis een groot verschil maken! Al is het een frisse laag wit. Om een ​​zomers gevoel in je huis te creëren, kun je de muur een natuurlijke schaduw geven. Bijvoorbeeld beige, milieuvriendelijk of oudroze. Deze tinten zijn niet extreem opvallend, maar toch wel heel gezellig! Het voordeel van die tinten is dat ze eenvoudig te combineren zijn met andere tinten. Op deze manier past het in elk interieur!

Meubels pimpen

Naast het schilderen van het muuroppervlak, kun je een kastje ook nog een likje verf geven. Hierdoor lijkt het alsof je een gloednieuwe kast hebt gekocht. Hoe goed is dat? Hetzelfde geldt voor de eettafel of stoelen. Er is veel meer in uw huis dat u opnieuw kunt schilderen dan u denkt!

Nieuw huis raamdecoratie

De raamdecoratie van je huis bepaalt vooral de uitstraling van je woning. Voor de lente raad ik aan om een ​​raamontwerp te kiezen dat veel licht doorlaat. We moeten tenslotte genieten van de realiteit dat het licht veel langer is en het zonlicht af en toe straalt! Kies bijvoorbeeld voor jaloezieën of rolluiken. Deze laten veel daglicht binnen, maar bieden u veel persoonlijke privacy in uw huis. Geplooide gordijnen zijn ook fantastisch voor in de keuken! Handig is dat u hem zo hoog of laag kunt ophangen als u wilt, aangezien u hem aan de zijkanten van de raamconstructie van het huis monteert. Uiteindelijk doen stijlvolle gordijnen het altijd goed in de lente. Kies een mooie, neutrale tint om hem zowel mooi als licht te houden.

Andere accessoires

Verwissel de hoezen van de kussens op de bank voor hoezen met een comfortabele lentekleur. Mogelijk kan die oude verf nog worden vervangen door een vrolijke poster. En hoe zit het met een nieuwe plant? Het voorjaar is de tijd om planten uit te breiden of stekken te nemen, dus maak daar gebruik van! Daarna ontbreekt alleen nog een grote partij tulpen op het aanrecht en een prachtig plateau met kaarslichtjes op tafel.