Uit je winterdip komen? Zo omarm je de vroege lente!

De winter duurt lang genoeg. Veel mensen kunnen niet wachten tot de langere dagen weer aanbreken, met meer zonlicht en warmte. Omarm de vroege lente, zodra deze begint! Hoe je dit doet, en dus zo snel mogelijk van je winterdip afkomt? Lees verder voor leuke tips.

Start de dag buiten

Zodra het weer ernaar staat, kun je weer vaker naar buiten toe. Doe dit dan ook! Start de dag buiten. Je kunt dit op verschillende manieren invullen. Ga bijvoorbeeld lekker de tuin in of het balkon op, nog voordat je werkdag begint. Richt er een knus zithoekje in en drink hier een bakje koffie. Eet er je ontbijt. Je hebt misschien nog een dikke trui, jas of sjaal nodig, maar dat mag de pret toch niet drukken? Als je de zon op je gezicht voelt, ben je al meteen een stuk vrolijker. Hup, naar buiten toe! Je kunt de dag ook starten met een wandeling in de buitenlucht. Al maak je maar een klein rondje. Neem je je favoriete koffie, zoals Starbucks koffie, gewoon to go mee. Net zo lekker!

Eerder opstaan

Heb je geen tijd om ’s ochtends naar buiten te gaan? Dan is het misschien een idee om wat eerder op te staan. Het is immers ook weer vroeger licht buiten. Maak daar gebruik van. Al zet je je wekker maar een kwartiertje eerder, dan kun je precies dat kwartiertje in de tuin genieten. En de vroege lenteochtend is beeldschoon, als de zon voorzichtig doorbreekt en iedereen langzaamaan ontwaakt. Daar wil je onderdeel van uitmaken. Als je nog ligt te slapen, krijg je hier maar weinig van mee.

Open je ogen

De komst van de lente laat al vroeg tekenen zien. Maar je moet er wel oog voor hebben! Kijk daarom goed om je heen. Naar de bloemknoppen die doorbreken, de vogels die vrolijker beginnen te fluiten, de bladeren die weer aan de bomen ontstaan. De lente is in aantocht! En dat doet veel goeds voor je humeur. Kijk aandachtig naar de natuur, om je hier meer bewust van te zijn. Vang de lentegeur op, geniet van de zon. Het is er immers allemaal.

Aan de slag in de tuin

In de lente kun je natuurlijk ook weer aan de slag in de tuin, mocht je daarvan houden. Zet er plantjes neer of plant misschien nog bloembollen in een pot. Al gauw komen de eerste knoppen door, ook van de planten die je in het najaar al hebt geplaatst. Je kunt zelfs een heel plan uitwerken voor je tuin, om hier echt goed mee aan de slag te gaan.

Vrolijke outfits aan

Trek weer vrolijke outfits aan, met kleuren die bij de lente passen. In de winter dragen veel mensen toch met name zwart en blauw, maar in de lente gaan we weer massaal voor geel, roze en groen. Van trui tot tas: laat die kleuren op zoveel mogelijk plekken terugkomen in je look. Daar maak je iedereen blij mee.